Breaking News

Încă o zi în care au fost implicați bicicliști sau conducători de mopede în evenimente rutiere, pe raza județului

Duminică, 10 iulie, în jurul orei 17:50, un tânăr de 17 ani, din comuna Preutești, în timp ce conducea un moped pe DC Basarabi, a acroșat oglinda unui autoturism parcat pe partea laterală, după care a căzut pe carosabil.

În urma producerii accidentului a rezultat accidentarea ușoară a conducătorului mopedului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate în baza de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: ,,conducere fără permis de conducere”, prev. și ped. 335 alin. 1; ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin. 1 C.P și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și 336 alin. 1 C.P.

La aceeași dată, un minor de 12 ani, din comuna Valea Moldovei, județul Suceava, în timp ce conducea bicicleta pe D.C. 28, în interiorul localității Valea Moldovei, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.

Tot ieri, 10 iulie, orele 22.25, un bărbat de 24 de ani din comuna Fântânele, județul Suceava a condus mopedul pe DJ 290 în localitatea Fântânele, jud. Suceava, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu capatul podețului ce face accesul în curtea căminului cultural. În urma impactului acesta a suferit leziuni fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aer expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin.1 din Cod Penal, ,,vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196, alin.1 din Cod Penal, și ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanță”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin.1 din Cod Penal.

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.

  • Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public. Nu consumați alcool și vă urcați pe bicicletă.
  • Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
  • Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
  • Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
  • Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă, transmite IPJ Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.