Breaking News

Polițiștii atenționează din nou bicicliștii și mopediștii cu privire la respectarea legislației rutiere

Polițiștii atenționează din nou bicicliștii și mopediștii cu privire la respectarea legislației rutiere. Vineri, 15 iulie, în jurul orelor 19:57, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 2E, pe raza localităţii Vârfu Dealului, jud. Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

S-a stabilit că la data de 15.07.2022, în jurul orelor 19:55, un bărbat de 62 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, în timp ce un bărbat conducea trotineta electrică pe DN2E, pe raza localităţii Vârfu Dealului, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 62 ani, care a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului.

Conducătorul trotinetei electrice care emana halenă alcoolică, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, recoltându-i-se o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei oraş Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..

La aceeași dată, orele 21:46, lucrătorii de poliție din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Mălini, au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat a căzut de pe bicicletă pe raza satului Poiana Mărului, comuna Mălini, jud. Suceava.

S-a stabilit că la data de 15.07.2022, în jurul orei 21:40, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe D.J. 209B Poiana Mărului, un bărbat din localitate, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 1,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a declarat că nu a fost victima vreunui accident rutier sau vreunei infracțiuni, ci s-a autoaccidentat, acesta fiind sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002.

În contextul în care zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea bicicliștilor, polițiștii reamintesc câteva recomandări preventive:

  • Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând, iar dacă pe direcţia de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare, conducătorii acestora sunt obligaţi să circule numai pe această pistă.
  • Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată;
  • Bicicliștii trebuie să semnalizeze din timp intenția efectuării unei manevre astfel: braţul stâng întins orizontal atunci când intenţionează să schimbe direcţia de mers spre stânga sau de a depăşi; braţul drept întins orizontal atunci când intenţionează să schimbe direcţia de mers spre dreapta; braţul drept întins orizontal balansat în plan vertical atunci când intenţionează să oprească; se recomandă asigurarea temeinică la efectuarea oricărei manevre;
  • Atunci când traversează drumul public pe trecerea pentru pietoni, biciclistul va face aceasta pe lângă bicicletă;
  • Bicicliștii sunt obligați să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, pe timpul nopții și atunci când vizibilitatea este redusă; pentru a fi vizibili în trafic, purtarea acesteia se recomandă și pet imp de zi;
  • Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate;
  • Bicicliștilor le este interzis să circule fără a ține cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, ori fără a menține contactul ambelor roți cu solul;
  • De asemenea, este interzisă circulația cu bicicleta atunci când conducătorul acesteia se află sub influența băuturilor alcoolice;
  • Transportul unei alte persoane pe bicicletă este interzis, cu excepţia situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane; copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.