Breaking News

Activități preventive în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță”, desfășurate de polițiștii din Suceava în rândul copiilor, adolescenților și părinților

În perioada 19 – 26 iulie, polițiștii suceveni în parteneriat cu specialiști din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Suceava, Organizația Salvați Copiii Filiala Suceava și EDU MAX au intensificat activitățile de informare în cadrul Campaniei ”Vacanță în siguranță”, activități ce s-au adresat deopotrivă copiilor, adolescenților și părinților. În cadrul acestor activități aproximativ 500 de copii, adolescenți și părinți au fost informați cu privire la riscurile asupra sănătății și integrității persoanei ca urmare a consumului de droguri precum și la consecințele pe care le antrenează consumul de droguri în plan juridic.

Conform informațiilor furnizate de IPJ Suceava, discuțiile au fost centrate pe promovarea unui stil de viață sănătos, pe informații cu privire la efectele consumului de alcool și droguri, consiliere de specialitate pentru părinți, pe mecanisme de prevenire a victimizării copiilor pe stradă, acasă sau la locul de joacă.

Beneficiarii campaniei au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool.

,,Reamintim că drogurile reprezintă un pericol atât pentru consumator, cât și pentru toți cei din jurul său. Sub sloganul ” Dincolo de aparențe” beneficiarii campaniei – copii, adolescenți și adulți, sunt încurajați să manifeste o atitudine precaută față de fenomenul consumului de substanțe psihoactive, să se informeze despre droguri și efectele lor și să cunoască serviciile medicale, psihologice și sociale disponibile pentru consumatorii de droguri.

De asemenea, în cazul apariției unor suspiciuni privind consumul de droguri, populația este încurajată să comunice cu reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu”, potrivit sursei citate.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.