FOTO – Galeria Zamca din Suceava își deschide porțile publicului larg cu o nouă expoziție de artă fotografică ,,Firul Vieții”

În perioada 27 iulie – 27 august 2022, Galeria Zamca își deschide porțile publicului larg cu o nouă expoziție de artă fotografică semnată de Sebastian Vasile Luca și intitulată sugestiv “Firul Vieții”. Artistul, originar din Turda, își expune pentru prima dată lucrările la Suceava, deoarece dorește să își împărtășească viziunea în toate colțurile țării, considerânduse un artist al României nu doar al unei regiuni.

Vernisajul expoziției a avut loc luni, 1 august, prilej pentru care participanții au fost invitați la dialog deschis cu artistul și s-au bucurat concomitent de un moment literar având în centrul atenției o operă a marelui Gabriel Garcia Marquez recitată de Adela Șulea. Delia Leizeriuc, critic de artă prezent la eveniment, arată că artistul „folosește fotografia ca o unealtă de autocunoștere și cunoaștere a lumii” fiind un autodidact disciplinat care adoră să analizeze fiecare gest uman în parte și să extragă un mesaj din acestea. Expoziția formată din lucrări care prezintă mai multe stiluri de fotografie pornind de la portrete până la peisaje, a fost premiată atât la nivel național cât și internațional. Tânărul artist promovează arta fotografică și o descrie ca o combinație între lumină, moment si trăire, fiind astfel atât o imagine a lumii cât și a artistului.

Expoziția este organizată de Asociația Institutul Bucovina, Academia Pim – prim maestrul caricaturist Mihai Pânzaru-Pim, Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Asociația Potaissa Art Turda și Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj.

Aceasta este accesibilă în mod gratuit, până marți, 27 august, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești), transmite Asociația Institutul Bucovinei.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.