Breaking News
Foto arhiva
Foto arhiva

Atenție la consumul de alcool sau substanțe interzise la volan!

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

La 03.08.2022, ora 22.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce efectuau activități pe linie de depistare a conducătorilor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice pe raza de competență, au oprit pentru control, pe DJ 177 C, pe raza localității Capu Câmpului, autoturismul condus de către un bărbat de 41 ani, din com. Capu Câmpului.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o alcoolemie în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și permisul suspendat pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această alcoolemie vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani. Aceleași pedepse se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise.

,,Siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor suceveni. Obiectivul nostru nu este în mod neapărat încarcerarea persoanelor care nesocotesc legea, ci conștientizarea de către acestea și de către ceilalți participanți la trafic a consecințelor iresponsabilității în trafic.

Obiectivul nostru este SIGURANȚA RUTIERĂ – iar pentru atingerea acestui deziderat vom continua să acționăm cu profesionalism, să desfășurăm activități preventive dar să aplicăm, totodată, cu fermitate legea”, precizează IPJ Suceava.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.