Breaking News

Peste 27.000 bucăți țigarete de contrabandă confiscate de polițiști după percheziționarea unor imobile și vehicule

La data de 04.08.2022, lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza mun. Fălticeni, în zona pieței agroalimentare.

În urma activităților investigative și a măsurilor procedurale dispuse au fost identificate două autoturisme parcate în zona pieței în interiorul cărora se aflau depozitate țigarete de proveniență extracomunitară. Astfel, în urma percheziției efectuate asupra unui autoturism, în interiorul acestuia au fost identificate 24.500 bucăți țigarete, diferite mărci, iar în urma percheziției efectuate asupra altui autoturism, au fost identificate 2.100 bucăți țigarete.

În cauză s-a procedat la ridicarea și indisponibilizarea autoturismelor în valoare de cca. 7000 Euro, precum și a cantităților de țigarete.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la depozitarea unor cantități de țigarete și într-un imobil situat în zona verificată, sens în care au fost formulate propuneri procedurale către unitatea de parchet competentă, care la rândul său a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de percheziție domiciliară.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, într-o încăpere a unui imobil din mun. Fălticeni, a fost descoperită și ridicată cantitatea de 1.220 bucăți țigarete, diferite mărci.

Cercetările vor fi continuate în cele trei dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de contrabandă, fapte prev. și ped. de art. 270, alin. 3 din Lg. 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, informează IPJ Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.