Breaking News

Urmărire ca-n filme în localitatea Ciprian Porumbescu! Un tânăr fără permis a furat mașina tatălui său și nu a oprit la semnalele polițiștilor

În cursul zilei de ieri, 7 august, polițiștii suceveni a reținut un șofer fără permis, după ce au executat în urmărirea acestuia mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DN 17 – raza localității Ilișești, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DN 17.

Conducătorul autoturismului a efectuat viraj stânga pe DJ 178 înspre loc. Ciprian Porumbescu și a mărit viteza de deplasare, cu scopul de a se sustrage, procedându-se la urmărirea sa pe o distanță de aproximativ 8 km (drum asfaltat și câmp), după care a virat dreapta. Atât conducătorul auto cât și pasagerul din partea dreapta față, au coborât din autoturism și au fugit într-o zonă împădurită, procedându-se la urmărirea lor pedestru.

Pe timpul urmăririi pedestre, unul dintre agentii de poliție a somat verbal ,,Poliția, stai că trag!”, context în care a efectuat în plan vertical, 3 focuri de avertisment. Din primele verificări, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a sustras autoturismul, proprietatea tatălui său, din fața porții.

La fața locului a fost solicitat un tehnician criminalist, procedându-se la examinarea din punct de vedere criminalistic a autoturismului.

Ulterior, în baza unei informații obținute de către polițiști, șoferul a fost identificat și preluat de către agenții de poliție de la locuința de domiciliu.

Pe timpul urmăririi, șoferul de 26 ani a săvârșit mai multe abateri la regimul rutier, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, fiind sancționat prin 4 procese verbale, cu amendă totală în cuantum de 14.065 Ron.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Suceava, Biroul Rutier au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore a suspectului de 26 ani, din sat/com. Ciprian Porumbescu, județul Suceava. Suspectul a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și furtul în scop de folosință, faptă prevăzută și pedepsită de art. 230 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) din Codul Penal.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto/Video – Patru gospodării afectate de un incendiu de proporții în localitatea Dragoșa

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.