Când ai nevoie de ochelari de protecție pentru calculator

Dacă petreci majoritatea timpului de lucru în fața ecranelor, atunci sănătatea ochilor tăi are cel mai mult de suferit. Sunt șanse mari să ai nevoie de ochelari de protecție pentru calculator. Studiile arată că o persoană obișnuită ajunge să petreacă până la 8 ore pe zi în fața ecranelor, iar numărul este în creștere. 

Cu toate că ritmul alert al dezvoltării tehnologice este incitant, presiunea asupra ochilor duce la daune pe termen lung, mai ales din cauza luminii albastre emise de ecrane. 

Într-o perioadă în care joburile remote sunt din ce în ce mai multe, mai populare și mai atractive, protecția ochilor este necesară. Găsești în acest articol detalii despre ochelarii de protecție pentru calculator, despre cum îți pot îmbunătăți performanțele profesionale și cum pot susține un mediu de lucru sănătos și agreabil. 

Ce sunt ochelarii de protecție pentru calculator

Ochelarii de protecție pentru calculator sunt proiectați pentru a filtra lumina albastră a ecranelor digitale, protejând astfel vederea și reducând tensiunea asupra ochilor. Practic, acești ochelari au lentile speciale, menite să absoarbă lumina albastră dăunătoare. 

Când ai nevoie de ochelari de protecție pentru calculator

Dacă petreci mai mult de 4-5 ore pe zi în fața ecranelor digitale, în mod constant, îți simți ochii obosiți și uscați sau experimentezi dureri de cap, oboseală sau lipsă de concentrare, sunt șanse să ai nevoie de ochelari de protecție pentru calculator. Experimentezi ceea ce se numește sindromul vederii computerizate, cauzat de expunerea îndelungată și constantă la ecrane. 

Cu cât petreci mai mult timp în fața ecranelor, cu atât mai mare este riscul apariției afecțiunilor oculare. Așadar, acești ochelari protejează vederea și scad riscul apariției altor probleme de vedere. 

În general, ochelarii de protecție pentru calculator sunt folosiți de persoanele care lucrează în domenii care presupun lucrul la laptop sau computer, precum IT, marketing, PR, management sau organizare și validare date. 

Ochelari protecție calculator – avantaje

Pentru că ajută la reducerea oboselii și tensiunii ochilor, acest tip de ochelari susțin menținerea productivității și atenției pentru o perioadă mai mare de timp. Nu te mai simți obosit încă de dimineață, vederea nu mai este încețoșată, iar ochii nu mai sunt uscați. Atunci când vezi bine ești liber să-ți îndeplinești toate taskurile în fața ecranelor, indiferent de cât de mult timp durează. 

Odată ce porți ochelarii de vedere pentru protecție calculator descoperi că-ți ușurezi cu mult viața și că reușești să termini mai repede activitățile profesionale. Mai mult, la final de zi poți să vezi un film la cinema sau acasă, fără ca ochii tăi să fie uscați, roșii și fără să te usture. 

Există o mulțime de avantaje în folosirea ochelarilor pentru computer, însă principalul este reducerea oboselii ochilor. De aici, toate celelalte se țin lanț și ușurează considerabil viața purtătorului. 

Acești ochelari facilitează comutarea între taburi, pagini și ecrane de computer cu diferite rezoluții și niveluri de luminozitate. Concentrarea vine natural, fără să fie împiedicată de dureri ale capului și ochilor. 

Și cum îmbunătățesc percepția contrastului și a culorilor, nu exagerăm când spunem că poți analiza și digera lumea digitală mai ușor când porți ochelari cu protecție. Devine mai natural să lucrezi în fața ecranelor, pentru că strălucirea albastră este redusă, iar ochilor le este mai ușor să se adapteze. 

Pentru că ochii nu mai sunt supuși unei tensiuni mari în fiecare zi, scade riscul aparițiilor altor probleme oculare pe termen lung. 

Ochelari de vedere cu protecție pentru calculator

Cu toate că ai simptomele de mai sus, este important să efectuezi un control oftalmologic ca să determini ce tip de ochelari pentru computer sunt potriviți pentru tine. 

În cadrul controlului descoperi dacă ai nevoie de corecția vedere sau dacă sunt semne ale unei afecțiuni sau patologii oculare. Dacă medicul îți prescrie rețetă pentru ochelari de vedere, poți opta pentru lentile cu dioptrii și protecție împotriva luminii albastre. Practic, ai o pereche de ochelari pentru corecția vederii și pentru protecție la calculator. 

Totuși, soluția depinde de rezultatul controlului oftalmologic și de recomandarea medicului tău. În funcție de stilul de viață pe care îl ai, este posibil să ai nevoie de un anumit tip de lentilă. 

În cadrul consultului oftalmologic periodic descoperi ce vicii de refracție ai, care este cauza simptomelor cu care te confrunți și dacă ai nevoie de ochelari cu protecție pentru calculator. Medicul oftalmologic va efectua un examen cuprinzător și vei primi soluții potrivite ție și tipului tău de activitate. 

Să vezi bine este o nevoie, mai ales acum când suntem conectați ecranelor digitale atât de des. 

Medicii oftalmologi din cabinetele Optik Tataru găsesc cele mai bune variante pentru ameliorarea simptomelor tale și pentru combaterea sindromului vederii computerizate. Te poți programa online într-una dintre cele 11 locații Optik Tataru, în doar 1 minut: Programare Consult Oftalmologic

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Video: Băiat de 10 ani dispărut în apele râului Siret la Liteni

Pompierii militari desfășoară la această oră o misiune de căutare a unui băiețel, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.