Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Cherestea în valoare de aproape 5.000 lei confiscată de către polițiștii din Marginea

La data de 23.05.2023, în jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, județul Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Marginea, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.

Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cherestea specia rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 23.05.2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 9,57 m.c. cherestea specia rășinoase, din care 7,44 mc brad și 2,13 mc molid.

Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 3 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 9,57 mc lemn cherestea specia rășinoase în valoare de 4.880 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, întrucât lungimea încărcăturii de materiale lemnoase depășea dimensiunea autoutilitarei, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 101 alin. (1) pct. 13 din OUG 195/2002.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Incendiu devastator declanșat de acțiunea unor rozătoare

Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.