A patra zi de miting pentru profesorii suceveni

Peste 1.500 de profesori au ieșit în stradă la Suceava pentru a patra zi pentru a-și exprima nemulțumirile față de eșecul negocierilor cu Guvernul și cu președintele Klaus Iohannis. După 30 de minute, protestatarii au plecat din centrul orașului și au mers în pelerinaj prin oraș, pe la sediile unor partide politice.

Profesorii spun că sunt dezamăgiți de modul în care președintele României s-a implicat în stingerea acestui conflict și spun că vor continua greva. ”M-aș fi așteptat ca președintele României să se fi implicat mai mult având în vedere că e la bază tot profesor, se pare că nu a făcut-o, din nou.

Cererile noastre sunt minimale și pot fi împlinite. Timp de 18 ani nu s-a cerut nimic, nu mai putem trăi așa”, a spus unul dintre protestatari. La miting au fost și elevi, care și-au arătat susținerea pentru dascăli. În semn de solidaritate, a fost prezent și prorectorul USV, profesor universitar doctor Mihai Dimian. Acesta a spus că a venit din respect pentru cadrele didactice și pentru munca acestora, iar guvernanții ar trebui să respecte Pactul pentru Educație încheiat acum 12 ani prin care promiteau alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru educație, ceea ce nu s-a întâmplat.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Gabriela Pușcașu

„Mama, inima copiilor” – un spectacol realizat de Gabriela Pușcașu

„Am prins drag de muzica populară, de dansul și portul popular datorită maestrului Mihai Fediuc. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.