Greva din învățământ continuă la Suceava cel puțin și luni

Președintele Asociației Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, a anunțat printr-un comunicat de presă, pe 11 iunie, că greva va continua și luni, 12 iunie.

„Practic, Guvernul ne cere să spunem că suntem de acord cu noua propunere pentru a redacta ordonanța cu pricina.(…) Mai mult ca oricând trebuie să rămânem prudenți și foarte raționali. Singurul fapt îmbucurător este rapiditatea cu care au fost dispuși să mai pluseze după marșul de ieri. Este semnul clar că greva generală trebuie să continue pentru că guvernanții simt presiunea examenelor și a opiniei publice. Este momentul să adunăm rândurile, să fim uniți și fermi! Greva generală continuă acum mai mult ca oricând! Noi nu cedăm! Suceava îndrăznește în continuare! Împreună putem face diferența! Șă rămânem uniți și să încurajăm solidaritatea!”, a transmis președinte ASI Suceava, Giani Leonte.

Se pare că sindicaliștii ar urma să accepte noua propunere însă nu vor reveni la școală de luni pentru că așteaptă ca noile măsuri să fie adoptate printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului României și să devină astfel garantate.

Chiar și așa, sunt încă profesori care consideră că și această mărire de 25% nu este suficientă pentru a se întoarce la catedre în fărâma de an școlar care a mai rămas.

 

Succint, oferta Guvernului este următoarea: 25% creștere salarială de la data de 1 iunie; 1500 lei anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, în luna octombrie; 500 de lei anual pentru personalul nedidactic, până în 2027; 50% prima tranșă din noua grilă de salarizare, de la data de 1 ianuarie 2024

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.