Sute de taximetriști au claxonat pe străzile Sucevei pentru a scăpa de Uber și de Bolt

Mai multe străzi din municipiul Suceava au fost blocate minute bune după ce sute de șoferi de taxi s-au încolonat și au circulat în sunet de claxoane pentru a protesta împotriva celor de la Uber și de la Bolt. Mai exact, taximetriștii suceveni, la fel ca și colegii lor din țară, doresc ca respectivele companii să nu mai fie autorizate, deoarece ar face concurență neloială. Solicitările taximetriștilor au fost formulate la nivel național de către ANPOTRT Filiala Cluj. Acestora li s-au adăugat alte 29 de județe, iar revendicările sunt următoarele:

  1. Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019. 2. Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.
  2. Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.
  3. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.
  4. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic.
    Publicitate
    serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.