MINERALIA SUCEAVA, 7-9 iulie 2023, Muzeul de Științele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei, vă invită la expoziţia MINERALIA, dedicată exclusiv lumii minerale. Sunt expuse cristale naturale de cuarţ, calcit, pirită, eşantioane de colecţie din hematit, aventurin, malachit, azurite, minerale şlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist şi citrin.

Sunt prezentate bijuterii realizate din pietre fine, pietre semipreţioase brute sau şlefuite, alǎturi de chihlimbarul auriu din Marea Balticǎ sau chihlimbarul roşu de Colţi, România.

La aceastǎ ediţie nu lipsesc “souvenirurile marine”: coliere din perle, sidef, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roşu, obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniţi, trilobiţi (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluţiei geologice a Pǎmântului.

Larimarul, piatra albastrǎ care există doar în Republica Dominicanǎ, tanzanitul violet din Africa și opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziţiei.

Vă aşteptăm să descoperiţi toate aceste minunăţii ale lumii minerale, timp de 3 zile, la Muzeul de Științele Naturii.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.