Furtuna din zona Câmpulung a blocat două trenuri cu 450 de călători

Ploaia torențială din zona Câmpulung Moldovenesc a creat probleme și pe calea ferată, aluviunile de pe versanți blocând circulația pe sectorul dintre stațiile Pojorâta și Câmpulung Moldovenesc.

Aluviunile au surprins un tren care trecea chiar prin zona cu probleme. Astfel, locomotiva și un vagon au fost blocate de aluviuni. Sunt afectate două trenuri de lung parcurs care se aflau în apropiere, respectiv  IR 1830 şi IR 1832 Galați–Cluj Napoca şi retur

Cele două trenuri transportau în jur de 450 de călători, situația fiind delicată.

ISU Suceava a transmis, la ora 17.00, că trenul IR 1830 Cluj Napoca – Galați  a fost dirijat in condiții de siguranța in Gara din comuna Sadova (150 persoane).

Pentru trenul IR 1832 Galați – Cluj Napoca, cu 4 vagoane, și aproximativ 250 calatori, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva si primul vagon, s-au dispus următoarele măsuri: a fost alocată o locomotiva care a preluat ultimele 3 vagoane in care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate in Gara din comuna Pojorâta.

La fata locului se acționează cu numeroase forțe de intervenție, echipaje ISU, lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, respectiv de la Serviciile Voluntare pentru Situații de urgență Pojorâta și  Sadova.

Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La ora 17.30 se lucra intens pentru degajarea aluviunilor si punerea in circuit a locomotivei si vagonului afectat.

Pentru relocarea călătorilor s-a luat in calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

Video:

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.