Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Peste 800 de șoferi testați cu aparetele drugtest și etilotest în cadrul unei ample acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice sau a altor substanțe, în perioada 07 – 09.07.2023, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu subunităţile din cadrul inspectoratului, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe linia combaterii unor astfel de situații.

În cadrul acțiunii au fost tetați cu aparatele etilotest/ etilometru/ drugtest 842 de conducători auto.

Au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 94.254 lei.

De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate în flagrant 17 infracţiuni la regimul rutier, din care 10 conducerea unui vehicul sub influența alcoolului; 3 conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive; 2 conducerea unui vehicul cu permis de conducere reținut/suspendat; 2 conducerea unui vehicul fără permis de conducere;

Exemple:

    • La data 07.07.2023, un tânăr de 20 ani, din com. Șaru Dornei, judetul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe str. Unirii din mun. Vatra Dornei în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină).

    • La data 08.07.2023, un bărbat de 27 ani, din mun. Vatra Dornei, judetul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe str. Podu Verde, din mun. Vatra Dornei, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, (canabis THC5).

    • La data 09.07.2023, un bărbat de 36 ani, din com. Poiana Stampei, judetul Suceava, a condus autoturismul pe DC 85 E Dornișoara din com Poiana Stampei, județul Suceava în timp ce avea o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.