OLYMPUS DIGITAL CAMERA

96 de cămine pentru vârstnici, copii și oameni cu dizabilități din județul Suceava sunt controlate

Scandalul de la nivel național cu persoane în vârstă sau cu dizabilități ținute în condiții inumane a avut ecouri și la Suceava.

Toate cele 96 de cămine pentru persoane vârstnice, copii și oameni cu dizabilități fac obiectul unor ample controale. Verificările sunt realizate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare, Protecției Consumatorului, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În județul Suceava sunt 15 cămine pentru vârstnici, dintre care 4 sunt publice și 11 private; 16 cămine pentru persoane cu dizabilități, dintre care 14 sunt publice și două private; 49 de centre rezidențiale pentru copii, din care 35 publice și 15 private, și 7 unități de asistență medico-sociale, adăposturi pentru victimele violenței în familie și adăposturi de noapte, din care una privată și 6 publice.

În centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava sunt 178 de copii și tineri în case și apartamente, iar în centre private sunt 131 de copii și tineri. De asemenea, în centrele pentru adulți ale DGASPC sunt 736 de adulți cu dizabilități.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.