Peste 400 mc lemn confiscat după o descindere la trei agenți economici din Mălini

În perioada 11 – 14.07.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, în colaborare cu polițiștii de la  Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au organizat o acțiune cu efective sporite pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

În urma acțiunii de  control au fost confiscați peste 400 m.c. material lemnos în valoare de circa 80.000 lei.

În total, au fost verificați 5 agenți economici, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei la Legea 171/2010, privind acte de comerț ilicit cu lemn.

Acțiunea s-a axat pe comuna Mălini și a vizat în special verificări privind prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos, în referire la 3 agenți economici de pe raza comunei Mălini despre care s-au adunate date privind o intensă activitate cu lemn pe piața neagră.

În cadrul acțiunii a fost inventariată masa lemnoasă identificată la punctele de lucru ale agenților vizați (lemn rotund, cherestea, rumeguș, deșeuri, etc), fiind aplicare măsuri de sancționare contravențională și măsuri complementare de confiscare a masei lemnoase a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

FOTO:

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.