Un polițist a scos un copil din foc și a fost premiat de Ministerul Afacerilor Interne

Un polițist care a scos din foc un adolescent și l-a scăpat de la o moarte sigură a primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de agentul șef adjunct de poliție Adrian Boștiog, de la Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Faptele pentru care a fost recompensat s-au petrecut pe 4 iulie 2023, în timp ce agentul se afla în timpul său liber și a intervenit la un incendiu pentru a salva un adolescent de 15 ani.

”Ciprian, un adolescent de 15 ani, fiul proprietarilor locuinței, a suferit un atac de panică și în infernul creat a ales, sub impulsul momentului, să nu părăsească locația în flăcări, generandu-se o situație de risc iminent. Este momentul în care Adrian, polițist la  Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc aflat în timpul liber în zona producerii evenimentului realizează imediat gravitatea situației, starea de tulburare și vulnerabilitate a tânărului și riscurile asociate și nu ezită să intervină, punând laolaltă spiritul civic, pregătirea profesională dar și valorile sociale. Adrian și-a pus în pericol propria viață, a pătruns în zona cuprinsă de flăcări și l-a extras în siguranță pe tânărul de 15 ani încremenit in mijlocul focului, care a trăit probabil încercarea vieții sale.

Din păcate, incendiul izbucnit în urma unui scurtcircuit electric a mistuit gospodăria din Vatra Moldoviței, provocând un prejudiciu de peste 300.000 lei. Din fericire și cel mai important, Ciprian, adolescentul de 15 ani este bine și poate spune tuturor că viața are sens și există ieșire din orice situație. Dincolo de toți și de toate, avem și noi polițiștii eroul nostru. Adrian este polițist rutier la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc și face cinste structurii în care își desfășoară activitatea.

Este un polițist bun și un om extraordinar, un profesionist desăvârșit cu o viziune deosebită asupra realităților sociale. În egală măsura, un om de o modestie rară care nu își dorește să epateze în niciun fel și care consideră că ceea ce a făcut el este un lucru normal, de datoria fiecărui om.

Poate ca ai dreptate Adrian, poate ca tocmai normalitatea devine un concept pe care îl apreciem și îl promovăm tot mai puțin într-o lume în care primează alte trend-uri. Sau poate că viața de polițist rutier și toate experiențele pe care ți le-a oferit, ți-au creat o altă anvergură și dimensiune cu privire la valoarea vieții și a altor principii. Un lucru e cert. Pentru Ciprian și familia acestuia, dar și pentru întreaga comunitate din Vatra Moldoviței, de ieri au supereroul lor, pe Adrian, polițist rutier, modest dar atât de important prin fapta sa”, se arată într-un mesaj transmis de IPJ Suceava.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.