Un ucrainean a mers la Poliția de Frontieră cu un rucsac cu aproape 400.000 de dolari

Un ucrainean de 50 de ani s-a prezentat marți după-amiază la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Siret pentru a revendica 100.000 de dolari pe care oamenii legii i-au confiscat în aceeași zi unei femei cu dublă cetățenie, româno-ucraineană. În afara faptului că a spus cu banii îi aparțin, ucraineanul a declarat că în rucsac mai are încă 400.000 de dolari.

”În urma unor verificări specifice cu privire la documentele prezentate de bărbat pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal. Drept urmare, în urma inventarierii valutei din rucsacul bărbatului, s-a constatat că este vorba de 390.000 de dolari, valută care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în total, în cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cazul a ajuns și în atenția unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a preluat ancheta.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.