”Festivalul Plăcintelor”, în weekend, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei

Primăria Municipiului Suceava invită sucevenii și turiștii, în perioada 8 – 10 septembrie 2023, la Spectacolul concurs „Festivalul Plăcintelor” ediția a II-a, ce se va desfășura pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

Festivalul concurs își propune să promoveze celebrele plăcinte tradițional bucovinene, plăcintele poale-n brâu, dar și alte plăcinte cu brânză, gem, urdă, carne, dovleac, ciuperci și alte sortimente, iar la final, acestea vor fi jurizate și premiate.

Concurenții se pot înscrie la concursul “PLĂCINTA CA-N BUCOVINA” la nr. de tel 0749311432, până joi 7 septembrie, și se vor prezenta la concurs cu plăcinte tradițional bucovinene gătite de acasă, timp de trei zile, 8, 9 și 10 septembrie, iar în data de 10 septembrie 2023 se vor juriza și desemna câștigătorii.

Pentru publicul larg, în toate cele trei zile se va desfășura și un spectacol de muzică populară, intercalat cu recitaluri de muzică ușoară, dar și dansuri tradiționale.

Invitații evenimentului sunt Alexandru Recolciuc, Nicoleta Cojocaru, Alexandru Brădățan, Formația Univers, Grupul „Tineri bucovineni”, Grigore Gherman, Elisa Heclelciuc, Trupa „Ovidiu Șvarț”, Doina și Ciprian Petroaie, dar și o serie de tineri talentați, care vor fi promovați.

Spectacolele folclorice vor începe zilnic din jurul orei 16.00.

Publicitate
 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.