Amenzi de 30.000 de lei și lemn confiscat de 67.000 de lei, după un control la un agent economic din domeniul silvic

În cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control în zilele de 6 și 7 septembrie la o societate comercială din Holda-Broșteni, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziționarea, debitarea, comercializarea și transportul materialelor lemnoase.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei, pe lângă confiscarea a aproape 200 metri cubi material lemnos în valoare de peste 67.000 lei.

Astfel, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice de material lemnos raportate în SUMAL 2.0 și stocurile găsite în depozitul societății din Holda, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozit în plus cantitățile de 123 mc lemn rotund rășinoase și 31 mc cherestea rășinoase, fără ca pe aceste cantități să există justificare.

Aceste cantități mari de lemn rotund și cherestea au fost confiscate, valoarea lemnului fiind de aproximativ 60.000 de lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști privind două avize electronice de însoțire a materialului lemnos și din analiza datelor înregistrate în aplicația informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că operatorul economic a expediat cantitatea totală de alți 40 mc lemn rotund rășinoase fără proveniență legală din depozitul societății.

În cazul aceste cantități care nu mai exista în depozit s-a dispus confiscarea valorică,  fiind calculat un prejudiciu în valoare de 12.610 lei.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.