10 urmăriți general, prinși de polițiști în august

Doar în luna august 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au pus în executare 15 mandate și sentințe de arestare sau de executare a pedepsei.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au identificat 10 persoane urmărite în temeiul legii la nivel internațional.

În aceeași perioadă, polițiștii judiciariști au gestionat și soluționat 39 de sesizări de dispariții de persoane, în 26 dintre situații fiind vorba despre dispariții de minori. Dintre cazurile mai deosebite din august, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale  – Urmăriri, au depistat în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, un bărbat din Brăila care figura ca urmărit în baza a două mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Italia, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea prostituției, vătămare corporală și tăinuire.

Urmăritul a fost prezentat în fața procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, fiind ulterior introdus după gratii.

Într-un alt caz, în urma exploatării unor informații, cu sprijinul polițiștilor Postului de poliție Baia, judiciariștii de la Investigații Criminale l-au localizat și identificat, pe raza comunei Baia, pe un bărbat care figura urmărit internațional.

Pe numele său autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de „participare la o grupare infracțională” și „jaf organizat sau jaf armat”, conform Codului penal austriac.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.