Polițiști atacați în pădure, focuri de armă și atacator ajuns la spital împușcat în coapsă, în șoc hemoragic

Pe 15 septembrie, în jurul orei 20:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 10 Gura Humorului au fost sesizați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La fața locului, în zona satului Mironu, s-a deplasat în regim de urgență echipajul de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Gura Humorului, fiind solicitat și sprijinul unui echipaj de jandarmi.  În urma deplasării în fondul forestier împreună cu pădurarul din cadrul ocolului silvic, au fost identificate mai multe cioate fără marcă și mai multe piese tăiate de material lemnos.

Polițiștii au efectuat o pândă pentru identificarea autorilor infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori iar la scurt timp în zonă au ajuns doi tineri, cu două atelaje hipo.

Polițiștii au reușit imobilizarea uneia dintre hoți, respectiv un bărbat, de 20 de ani, din satul Mironu, acesta fiind încătușat și preluat în custodie. Celălalt tânărcare a încercat să încarce materialul lemnos a reușit să fugă într-o zonă împădurită greu accesibilă.

Pentru polițiștii din echipaj, însoți de personal silvic, greul abia avea să înceapă.

Mai multe persoane au fost observate de către polițiști deplasându-se dinspre satul Mironu către liziera pădurii, având în mână obiecte contondente și ascuțit-înțepătoare.

Polițiștii au solicitat echipaje de sprijin de la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului, Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și IJJ Suceava.

Doi bărbați din grupul de persoane s-au apropiat amenințător de polițiști cu obiecte contondente și ascuțit-înțepătoare, intenționând în mod clar să săvârșească o faptă de agresiune și să asigure scăparea persoanei aflate în custodia polițiștilor.  În momentul în care agresorii s-au apropiat la mai puțin de 10 metri, polițiștii i-au somat regulamentar, inclusiv prin executarea de focuri de avertisment în plan veritical.

Imediat, constatând că cei doi nu se retrag, agenții au executat focuri de armă spre membrele inferioare ale agresorilor.

Imediat în zonă au ajuns echipajele suplimentare de la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului, dar și echipaje de jandarmi și grupa de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, reușindu-se detensionarea situației și păstrarea climatului de ordine publică, fiind asigurat totodată cadrul desfășurării activităților procedurale, pentru documentarea cauzei de tăiere ilegală și furt de arbori.

Ulterior,  o femeie din anturajul agresorilor a sesizat prin SNUAU 112 faptul că unul dintre bărbații implicați, în vârstă de 40 de ani, sângerează puternic, fiind bandajat într-o căruță.

Bărbatul a fost identificat de polițiști și echipajul medical deplasat la fața locului, fiindu-i acordate îngrijiri de specialitate, stabilindu-se că prezintă o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi. Bărbatul a fost transporta la Spitalul Județean Suceava, pentru acordare de îngrijiri medicale, fiind stabil, conștient și cooperant.

Totuși, starea acestuia a fost la limită, din cauza șocului hemoragic

”Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a ajuns la UPU Suceava cu o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi , instabil hemodinamic, cu soc hemoragic. După stabilizare si efectuarea investigațiilor a fost internat pe Sectia de Chirurgie”, a transmis Spitalul Județean Suceava.

Echipa de cercetare complexă i-a identificat pe parcursul nopții pe toți cei implicați, respectivii cei doi tineri prinși la furat lemne și pe cei doi bărbați care au atacat polițiștii.

Primii vor răspund pentru furt de arbori și tăiere ilegală iar ceilalți doi pentru ultraj.

Materialul lemnos identificat la fața locului a fost ridicat și predat pădurarului, constatându-se că este vorba de 14 piese de material lemnos cu cantitatea de peste 5 mc lemn.

Totodată de la fața locului a fost ridicat motofierăstrăul, folosit la comiterea infracțiunii de tăiere și furt de arbori.

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.