Motociclist somat de polițiști cu pistolul, descoperit cu o mulțime de nereguli de ordin penal

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00, pe DN 17, în zona Păltinoasa, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a observat o motocicletă Honda care rula spre Gura Humorului și care avea aplicat un număr de circulație provizoriu care a trezit suspiciuni.

Polițiștii i-au făcut semnal de oprire motociclistului la intrarea în Gura Humorului, în dreptul stației Petrom. Tânărul a oprit, a coborât de pe ghidon și a încercat să fugă. Având în vedere acest lucru, pe timpul urmăririi, suspectul a fost somat cu pistolul de dotare, fiind în scurt timp imobilizat și încătușat, fără a fi nevoie de a se face uz de armă.

Asupra tânărului a fost efectuat un control corporal, ocazie cu care i-a fost găsită cartea de identitate, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în comuna Pârteștii de Jos, Asupra acestuia a fost găsit și un permis de conducere aparent eliberat de autoritățile din Ucraina.

Prima constatare a fost că permisul nu prezinta elemente de siguranță tipice pentru permisele de conducere eliberate de autoritățile Ucrainene, fiind contrafăcut (fals).

Tânărul a fost condus la sediul Poliției orașului Gura Humorului, pentru continuarea anchetei.

Baza de date a indicat că tânărul are permis de conducere românesc dar că acesta figurează ca suspendat pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

Permisul ucrainean este după toate probabilitățile fals.

În baza de date a Poliției Române a fost verificată și motocicleta marca Honda, care nu era înmatriculată și nici autorizată provizoriu pentru a circula pe drumurile publice.

Față de tânărul în vârstă de 28 de ani s-au demarat cercetări pentru comiterea  infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „falsul material în înscrisuri oficiale”, și „uzul de fals”, ultimele infracțiuni fiind legate de așa-zisul permisul de conducere ucrainean.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.