Campanie de informare a deținătorilor de câini cu privire la microcipare și sterilizare gratuită

Pe 14 septembrie a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniul protecției animalelor între IPJ Suceava Suceava și Asociația ,,Casa Lui Patrocle” Suceava, ce are drept scop principal organizarea de activităţi comune de informare şi prevenire, cu accentuarea obligației proprietarilor de câini din rasă comună de a steriliza și identifica animalul, în vederea prevenirii și combaterii abandonului de animale.

Se va pune accent pe  obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, precum și a identificării câinilor prin microcipare.

Pentru început, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, însoțiți de medici veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și de către reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle” Suceava se vor deplasa pe raza cartierului Ițcani din municipiul Suceava, ”din poartă în poartă” și vor proceda la informarea proprietarilor de exemplare canine, inclusiv prin înmânarea unor materiale informative de tip ,,pliant”, fiind oferită și posibilitatea sterilizării, în mod gratuit, a exemplarelor canine de rasă comună pe care le  dețin.

Biroul pentru Protecția Animalelor, înființat în anul 2021 în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a fost sesizat în cei  doi ani de zile cu privire la 111 infracțiuni, fiind efectuată cercetarea penală în 95 de dosare penale, din care până în prezent 47 au fost soluționate.

Patru autori de fapte oribile asupra animalelor au fost reținuți câte 24 de ore în arest.

În cei doi ani de la înființare Biroul pentru Protecția Animalelor a aplicat și un număr de 526 de amenzi, în valoarea de aproape 180.000 de lei.

Autorii sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni din gama ”uciderea animalelor”, ”rănirea sau schingiuirea animalelor”, ”folosirea de animale vii pentru dresaj sau pentru a le controla agresivitatea”.

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.