Suceveni săltați sub acuzația că făceau parte dintr-o grupare care disimula țigări de contrabandă în autotrenuri cu dulciuri și alte mărfuri de gen

33 de percheziții au avut loc în dimineața zilei de joi, 21 septembrie, din care 5 în județul Suceava, față de grupare de contrabandiști care trafica cantități mari de țigări din Ucraina și Republica Moldova, introduse în România prin puncte vamale din Suceava și Tulcea.

Pe lângă Suceava au mai avut loc percheziții în județele Hunedoara, Maramureș, Teleorman Dolj și Timiș.

Ca mod de operare anchetatori au transmis că, la finele anului 2022, pe teritoriul României s-a  constituit un grup format din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de comercializare și transport a unor cantități importante de produse accizabile (țigarete), atât pe teritoriul României cât și pe cel al Uniunii Europene.

Țigările achiziţionate din Ucraina și Republica Moldova, au fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetăţeni ucraineni), fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (bomboane, dulciuri etc.), iar după introducerea în România, transportate către depozite intermediare (deținute de membrii grupării care se ocupau de comercializarea țigaretelor), descărcate, reîncărcate în alte vehicule și transportate către alți clienți.

Țigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din județele Suceava și Tulcea, fie cu titlu de import, sub paravanul altor mărfuri legal transportate destinate unor societăţi din România, fie în regim de tranzit către țări din afara spaţiului comunitar”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Segmentul intern al grupării avea ca principale atribuții identificarea și punerea la dispoziție a unor spații necesare pentru transbordarea țigărilor din automarfare și depozitarea lor  temporară în condiții de maximă securitate, precum și identificarea unor clienți cu posibilități de distribuție semnificativă.

 În cursul investigațiilor au fost realizate  prinderi în flagrant și  efectuate percheziții domiciliare în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete  provenite din contrabandă.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Poliţiştii de frontieră au beneficiat de sprijin din partea jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Bacău “Alexandru cel Bun”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT, Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi Autoritatea Vamală Română.

FOTO:

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

POLIȚIȘTII PREZENȚI LA PARADA MILITARĂ ȘI ÎN MIJLOCUL SUCEVENILOR DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

La acest ceas aniversar, simțim cu atât mai mult mândria că suntem români și că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.