Larisa Borseri – o stea în devenire

Tânăra interpretă a început să cânte pentru prima dată la vârsta de 7 ani,atunci când doamna profesoară Maria Șalaru si verișoara acesteia,Angelica Creanga, au înființat grupul Muguri De Stejar,din satul său natal, Deleni, ce a fost preluat în timp de doamna Ionela Pleșcuță.

Astfel a pornit pe acest drum al muzicii,plin de muncă și de lucruri frumoase! De mică a fost atrasă de muzică, i-a plăcut să cânte,a vrut să descopere tradițiile din zona sa și i-a plăcut portul tradițional moldovenesc! Se bucură foarte mult că a ales acest drum și datorită părinților și doamnei sale profesoare Maria Șalaru ,a ajuns unde este acum! Pe parcursul acestor ani,a acumulat multe premii,de locul întâi,trofee pe categorie și multe altele.

Printre care premiul obținut la concursul “Mugur de fluier Românesc” organizat de Ansamblu Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” ,în urma căruia a câștigat o melodie proprie ,compusă de domnul Andrei Balan, “Ista-i Joc De la Deleni” pe care o puteți găsi si pe:

și un loc în Ansamblul “Florile Moldovei”. Este conștientă că mai are mult de învățat pentru a ajunge pe culmile succesului,de aceea în fiecare zi urmărește artiștii de muzică populară de la care știe că are de învățat și poate spune că “fură” câte ceva de la fiecare!

O melodie ce o îndrăgește din lumea folclorului, pe lângă multe altele ,este cântecul “Lăutar cu scripca veche”, din repertoriul doamnei Maria Salaru!

Această melodie o găsiți și interpretată de aceasta pe:

„Cu drag ne vom vedea si la Cotnari ,pe Dealul Catalina, la evenimentul “Zilele Toamnei La Cotnari” . Multumesc domnului primar, Vasile Crețu, pentru invitatie! Abia aștept să vă încânt cu câteva melodii frumoase de joc!” transmite tânăra interpretă.

 

Un interviu realizat de Emanuel Corduneanu

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝
#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

Publicat de: Emanuel Corduneanu

Alte articole

Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.