Giorgiana Edel Scutariu – o poveste adevărată, în căutarea fericirii

Plecată peste hotare, pentru ca visele să devină realitate, a muncit de mic copil și a gustat din viața plină de peripeții a diasporei, totul pentru un vis, al său, departe de tot ce era mai drag în astă lume: familia , părintii care i-au dat viată. A crescut într-o familie modestă, cu frică de Dumnezeu, cu valori si principii despre viață. Copilaria a petrecut-o într-un sat micuț din comuna Coțușca , jud. Botoșani. Nevoile vietii au purtat-o mult prin lume, asa a devenit astazi un om matur, cu experiențe de tot felul, a visat plimbându-se, pe străzile Vienei, însă a și lăcrimat aflând ce e “dorul, de familie.”

După 11 ani de muncă ca bucatar chef al restaurantelor “La Passerella si Soosser”… inima , trecând prin câteva teste ale vieții, mi-a șoptit ca sunt de pe meleagurile unui romantic al tarii mele sfinte…”Eminescu, luceafărul strălucitor al limbii romane”, “a simtit chemarea artei”.

Arta gastonomica a furat-o de la scumpa sa mama, ce e un talent născut în bucătărie.

Înzestrată de bunul Dumnezeu cu mai multe abilități, a încercat mereu sa descopere cat de departe poate ajunge cu acestea.

A pășit de copil în biserica, în port popular de care a ramas spiritual legata, iar, cu timpul, crescând în casa pe versuri de folclor, tatal cantand la acordeon si strabunicul la vioara, a indragit muzica populara asa ca a absolvit scoala de Arte Ștefan Luchian canto, muzica populara si clape cu trei oameni minunati, Alina Hutu, Cornelia Ciobanu si Robert Postolache, a călcat pe scenă în pași de dans și cantă, în fata publicului.

De la Botoșani, drumul ei către Viena poate a fost ca al marelui poet national Mihai Eminescu. Aici a descoperit arta culinară si nu doar atat… tot ceea ce in Romania erau doar vise si planuri, in Viena toate acestea au inceput sa se indeplineasca. În doar un an de zile a lansat deja două videoclipuri de suflet la emisiuni cunoscute de toti romanii, a lansat primul sau album “Vocea Inimii”, album ce conține 10 piese și poarta numele primei sale piese, de muzica pop-dance, balade de iubire, semnat cu numele de artist “Giorgiana Edel”.

Piesa de debut o puteti asculta aici:

 

A ajuns de la folclor la balade de iubire. Nu a crezut niciodată, insa Dumnezeu stie ce este mai bine de urmat.

Despre acest drum sunt multe de povestit,a muncit alaturi de un producător minunat, ELRadu, care i-a arătat ce poate realiza și ca merita sa aiba un nume de artist.

A trăit emoțiile dintr-un studiou si a învățat cum sa se împrieteneasca cu camerele foto și video ale unui profesionist, Dan Mihai Lupescu și echipa sa, și, nu în ultimul rand, palpitațiile inimii i-au crescut cu mult mai mult când a călcat în primele emisiuni în direct.

Muzica o face sa spuna ca simte ca traieste cu emotie, iubire si dor, iar pictura este precum o calatorie in trecut cu viziune spre viitor. A inceput sa picteze in timpul liber si a participat deja in luna martie 2023  la prima sa expozitie judeteana, vernisaj ” Arta la Feminin”, cu tabloul Marea Albastra, prin care le multumeste pentru invitatie dnei, Cosereanu Ana – Elisabeta, dnlui Liviu Soptelea, iar, in mod special, acelor pictori cu adevarat minunati ai orasului Botosani , Daniel si Catalin Relenschi, prieteni dragi ce au adus in sufletul sau multumire, curajul de a evolua in pictura.

Pictura  ”Marea Albastră,, o puteti vedea aici:

Picteaza arta moderna si vibratiile naturii. În prezent lucreaza la tablourile sale pentru prima sa expozitie proprie, avand deja un numar de 40 tablouri.

Vorbind despre credinta si viata unui copil simplu de la tara, in straie de port popular, arta gastronomica in capitala Austriei, muzica de iubire si pictura inzestrata de frumos.

Pictează si scrie poezii cu gandul la Mihai Eminescu, gătește pe muzica lui Mozart fiindcă ,,iubeste astazi atat de mult ceea ce face” și este mandra de ceea ce parintii sai au crescut.

Este toamna, iar emoțiile se simt și în căderea frunzelor bătute de vânt, asa ca va lansa si o noua piesa, plina de iubire.”Mulți copii de la sate mici, ajung artiști mari” , “muncește pentru visul tău”.

Un interviu realizat de Emanuel Corduneanu

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝
#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

Publicat de: Emanuel Corduneanu

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.