A fost grevă la Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce a provocat un val de nemulțumire

Joi, 2 noiembrie, la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a fost grevă, ceea ce a provocat un val de nemulțumire în rândul oamenilor care au venit să ia sau să depună diferite documente. Oamenii au fost informați sec de portar că nu se lucrează cu publicul, asta în condițiile în care unii dintre ei aveau programări la consultații, tratamente, intervenții chirurgicale, la comisii de evaluare sau pentru concedii medicale.

Liderul de sindicat de la CAS Suceava, Mugurel Șutu le-a transmis oamenilor să trimită documentele prin poștă sau e-mail, asta în condițiile în care de unele documente era nevoie urgent. CAS Suceava are 58 de salariați, din care doar 36 sunt membri de sindicat.

Protestul este organizat la nivel național, fiind anunțat de Blocul Național Sindical (BNS) și Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, care au transmis că angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești intră de joi, 2 noiembrie, în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Sindicaliștii cer creșteri de salarii, pe motiv că veniturile lor nu ar mai fi crescut din 2018. La Suceava, salariul mediu este de aproximativ 4.000 de lei.

”Nu am cerut rectificări bugetare! Resursele financiare necesare salariilor noastre sunt insignifiante și se regăsesc deja în bugetul CNAS datorită economiilor făcute la fondul de salarii pe parcursul acestui an. Atragem încă o dată atenția că, în ultimii 4 ani, prin plecări voluntare, această instituție a pierdut peste 25% din totalul salariaților din motive de politică salarială. Avem nevoie de o soluție juridică pentru a putea plăti salarii corecte lucrătorilor din CNAS, CASMB, CAS județene și OPSNAJ”, se arată într-un comunicat de presă remis de sindicate.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Crimă odioasă la Dumbrăveni

Șoc și groază la Dumbrăveni, unde o femeie în vârstă de 78 de ani a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.