Un moment de perseverență și fler din partea unui echipaj de poliție de la Vatra Dornei a contribuit la depistarea unui șofer fugar

Luni, 6 noiembrie, Centrul Operațional al IPJ Suceava a primit solicitarea IPJ Mureș prin care se solicita darea în consemn a unei autoutilitare care în cursul aceleiași zile, in jurul orei 06:20, acroșase și rănise un pieton, în timp ce traversa strada regulamentar, vehiculul părăsind locul faptei, îndreptându-se spre județul Brașov.

Chiar dacă coordonatele de deplasare ale mașinii suspecte nu poziționau județul Suceava pe ruta probabilă de deplasare a autoutilitarei, și la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse măsuri imediate iar echipajele din teren au fost informate despre mașina căutată și numărul de înmatriculare pe care îl avea aplicat la ora accidentului.

Luni seară, în jurul orei 18:00, pe DN17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, un echipaj rutier de la Poliția municipiului Vatra Dornei a identificat și oprit în trafic o autoutilitară identică cu cea semnalată, însă cu un număr de înmatriculare care diferenția doar cu o cifră față de cea dată în urmărire.

Cei doi polițiști au bănuit inițial că au de a face cu o falsificare de număr de înmatriculare, astfel că șoferul a fost oprit pentru audieri și luat la întrebări amănunțite.

Echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a constatat că numerele de înmatriculare sunt reale și vehiculul oprit nu a fost implicat în accidentul rutier semnalat pe raza județului Mureș, însă autoutilitara este similara ca marcă cu cea căutată. Ulterior, a rezultar că ar aparține aceleiași societăți comerciale care deține și autoturismul implicat în evenimentul rutier, numărul de înmatriculare diferențiind doar cu o cifră.

”De aici a urmat o activitate investigativă și de schimb util de informații cu IPJ Mureș și IPJ Covasna, stabilindu-se în scurt timp identitatea șoferului implicat în accidentul rutier cu părăsirea locului faptei din dimineața zilei de 6 noiembrie și fiind desfășurate procedurile conform competențelor.

Un moment de perseverență și fler din partea echipajului de poliție sucevean a dus la efectuarea unor verificări suplimentare care, în final, aveau să ducă la elucidarea unui caz complex, cu o dinamică pe raza mai multor județe. Este o zi pe care Andrei și Adrian, cei doi polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei și-au dedicat-o încă o dată siguranței rutiere, dar au avut și ceva în plus … spirit, fler și perseverență”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.