La nivelul municipiului Suceava a fost activat comandamentul pentru intervenție de iarnă

La nivelul municipiului Suceava a fost activat, începând cu data de 15 noiembrie, comandamentul de iarnă pentru intervenție la deszăpezire și îngheț, atât la sediul Primăriei, cât și la cel al Diasil. Reprezentanții municipalității sucevene și cei ai firmei de salubrizare au avut joi o întâlnire pe această temă.

”Firma este pregătită, sunt 29 de utilaje mari, din care 20 pentru străzile principale și 9 pentru străzile mici, mai înguste. De asemenea, sunt 15 utilaje secundare – încărcătoare, sărărițe etc., plus utilajele mici, cu care se poate interveni pe trotuare în mod special. Am văzut că sunt bine aprovizionați și cu stocul de materiale antiderapante – 150 de tone de nisip și 600 de tone de sare. Avem suficient pentru câteva luni de iarnă”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Acesta a mai spus că își dorește ca perioada pentru iarnă să fie modificată prin lege, cu două săptămâni, de la 15 noiembrie până la 15 aprilie, și asta pentru că iarna s-a decalat în ultimii ani.
”La nivelul municipiului vom lua măsuri să nu se mai întâmple ca în primăvară, în aprilie, când eram în afara sezonului de deszăpezire și a nins abundent, iar numărul utilajelor de intervenție a fost limitat, pentru că aceste mașini sunt multifuncționale și erau deja folosite la alte lucrări”, a mai spus Ion Lungu.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

S-au făcut primele plăți pentru sucevenii, mulți, beneficiari de venitul minim de incluziune

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava a anunțat că a efectuat primele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.