Țigări de aproape 300.000 de euro, descoperite într-un tir care transporta croissante

Țigări de contrabandă în valoare de 295.000 de euro au fost descoperite sâmbătă seară într-un tir înmatriculat în Ucraina și care încerca să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Ansamblul format din cap tractor și remorcă a ajuns în PTF Siret în jurul orei 21.30, iar la volan se afla un bărbat de 64 de ani, cu cetățenie ucraineană.

În acte, în tir se aflau baxuri cu croissante, dar polițiștii de frontieră și vameșii aveau informații că în interior erau ascunse țigări de contrabandă, motiv pentru care au decis să facă un control mai amănunțit. S-au descoperit mai multe baxuri cu țigări erau ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croissante. În total, erau 147.500 de pachete cu ţigări, de proveniență duty free în valoare de peste 1.450.000 de lei (295.000 euro).

Marfa a fost confiscată, iar tirul, în valoare de 107.800 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră. A fost deschis și un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte nereale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.