Un tânăr care a jefuit o casă de amanet din Suceava a fost condamnat la închisoare cu executare

Un tânăr care în luna decembrie a anului trecut a comis o tâlhărie la o casă de amanet din municipiul Suceava și-a aflat pedeapsa finală. Curtea de Apel Suceava a respins apelul tânărului în vârstă de 24 de ani, astfel încât acesta are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare în regim de penitenciar.

Pe 22 decembrie 2022, pe timp de zi, pe la ora 11.20, un individ a intrat în casa de amanet din Suceava Protto SRL, de pe bulevardul George Enescu, unde a studiat mai multe lănțișoare de aur. Respectivul a solicitat vânzătoarei informații despre lănțișoare și a cerut să le vadă.

Angajata a ieșit din cabina securizată, a discutat cu clientul, iar când a intenționat să revină în cabină s-a trezit amenințată cu cuțitul. Autorul a profitat de faptul că era doar el cu angajata, a pus mâna pe 11 lănțișoare din aur și a fugit.

Bărbatul a amanetat în aceeași zi 9 dintre lănțișoare la o altă casă de amanet, contra sumei de aproximativ 9.000 de lei, ceea ce a permis identificarea sa relativ repede.

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, cu sprijinul BOS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, l-au prins efectiv pe autor la mai puțin de 24 de ore.
A doua zi de la comiterea faptei acesta era deja după gratii, reținut în arest și apoi arestat preventiv.

Prin decizia judecătorilor suceveni, inculpatul are de achitat daune materiale de aproape 9.000 de lei, plus 6.500 de lei daune morale față de angajata pe care a terorizat-o și amenințat-o cu cuțitul.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.