Sală de sport modernă finalizată în timp record la Școala Nr. 10 Suceava, inaugurată de Ziua Națională

Într-o zi plină de semnificație pentru România, de Ziua Națională, Școala Gimnazială numărul 10 din Burdujeni a sărbătorit inaugurarea spectaculoasă a unei săli de sport ultramoderne, realizată într-un timp record de doar 7 luni față de termenul inițial de 15 luni. Investiția de 15 milioane de lei, a fost alocată din bugetul Primăriei Suceava și a fost realizată de firma botoșăneană Simion Tehnoconstruct.

Evenimentul de inaugurare a avut o dublă semnificație, marcând atât deschiderea sălii de sport, cât și celebrarea Zilei Naționale a României. Participanții la festivitate au fost elevi, cadre didactice, părinți, precum și reprezentanți ai administrației locale, județene și parlamentari. Printre aceștia s-au numărat primarul Ion Lungu,  președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, senatorul Constantin Daniel Cadariu și deputații Ioan Bălan și Bogdan Gheorghiu, reprezentantul firmei Simion Tehnoconstruct, Elisei Bidu, precum și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

Sala de sport nou inaugurată, dispune de facilități moderne, inclusiv săli secundare pentru tenis de masă, fitness și dans sportiv. Elevii vor putea practica diverse sporturi precum volei și baschet, iar la demisol vor beneficia de spații pentru tenis de masă, aerobic, dansuri, forță și mobilitate.

Primarul municipului Suceava, Ion Lungu, a precizat că sala de sport nou-inaugurată este modernă și dispune de două niveluri. În sala mare, proiectată cu atenție și bine realizată, se vor desfășura competiții de handbal, baschet și volei, evidențiind importanța acestui spațiu pentru dezvoltarea activităților sportive diverse. În plus, au fost amenajate la demisol și săli mai mici, specializate pentru șah, dans sportiv și gimnastică, oferind elevilor posibilitatea de a explora și practica o varietate de discipline sportive.

,, Astăzi, este un eveniment fericit și plăcut aici la Școala Gimnazială 10. Într-o zi importantă cum este Ziua Romaniei, am decis să inaugurăm această sală de sport, o sală de sport modernă, cu două niveluri. Pe lângă sala mare care este foarte importantă și foarte bine realizată, unde se va juca handbal, baschet, volei, sunt și săli mai mici pentru șah, dans sportiv, gimnastică. Este o investiție realizată de Primăria municipiului Suceava și Consiliul Local, de aproximativ 3 milioane de euro, această investiție a fost realizată într-un timp record, în 7 luni de zile. Practic firma Simion Tehnoconstruct  Botoșani, a făcut un lucru extraordinar, a lucrat foarte bine, am câstigat un pariu, au promis că realizează această sală de sport în acest an și a realizat-o. Școala Gimnazială 10, este o școala importantă pentru municipalitate, cu un numar peste o mie de copii, tocmai de aceea am făcut aici și mansardarea școlii în urmă cu doi ani de zile.  Școala este prinsă într-un program de reabilitare pe eficiență energetică. Ne dăm toată silința ca această școală modernă să aiibă infrastructură modernă, să asigure performanța copiilor de aici, este o școala care face performanță, este o școala care este tratată cu toată atenția de către primărie, avem aici și microbuze care transportă dimineața copii la școală din zonele adiacente Gheorghe Doja, Aleea Dumbrăvii. Municipalitatea, face tot ce trebuie ca acești copii să facă performanță, și știu că se face. Dati-mi voie încă odată, să spun un sincer la La Mulți Ani, fiind ziua Națională a României. La mulți ani, dragi suceveni! La mulți ani, români!” a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Doamna director, prof. Rodica Zimbru, afirmă că noul spațiu va fi un prilej de bucurie în ceea ce privește educația pentru sănătate și educația prin sport. Această declarație reflectă entuziasmul și recunoștința școlii față de toți cei implicați în realizarea acestei săli de sport și arată optimismul cu privire la impactul pozitiv pe care acest proiect îl va avea în comunitatea școlară.

,, Este un moment înălțător astăzi pentru Școala Gimnazială 10 Suceava. În urmă cu 105 ani, se sărbătorea Marea Unire. Astăzi, se implinește un vis al tuturor colegilor si elevilor școlii noastre, pentru că se deschide această minunată sală de sport. Mulțumim pe această cale, domnului primar pentru sprijinul acordat. Multumim firmei Simion Tehnoconstruct pentru profesionalism, pentru rapiditatea cu care s-a realizat această sală de sport.Firma constructoare a sponsorizat cu două mese de tenis, mulțumim frumos pe această cale. În acest spațiu, se vor desfășura multe competiții sportive, unde va deservi multe din activitățile sportive pe care le realizează elevii noștrii și colegii noștri. Credem că va fi un prilej de bucurie, în ce privește educația pentru sănătate și educația prin sport”, a declarat directoarea școlii, profesor Rodica Zimbru.

Foto

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.