Ziua Națională a României sărbătorită și în comuna Fântânele. Autoritățile locale și comunitatea unită într-o sărbătoare dedicată istoriei și tradiției

Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu solemnitate și entuziasm și în comuna Fântânele. Autoritățile locale, au organizat o sărbătoare deosebită în fața Monumentului din parcul Bănești, sub coordonarea cadrelor didactice și a directorului școlii Mihai Eminescu, Corina Balan.

Evenimentul a început cu depunerea de coroane de flori, la Monumentul din parcul Bănești, în memoria eroilor care și-au dat viața pentru apărarea țării. Cadre didactice, împreună cu elevii de la Școala Mihai Eminescu Bănești, împreună cu comunitatea locală, alături de autoritățile locale, primarul Hij Sorin a viceprimarul Marian Sabie, alături de o parte din consilierii locali, au participat la acest moment de comemorare, arătând respectul față de istorie și contribuția celor care au luptat pentru libertate.
Sărbătoarea a continuat cu o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Ilie Marțineac, care a adus binecuvântarea pentru comunitatea Fântânele. Locuitorii comunei au participat cu emoție la momentele de rugăciune și rememorare a valorilor naționale.

Programul artistic ce a urmat, a fost pus în scenă de elevii din comuna Fântânele, coordonați cu pricepere de către cadrele didactice. Aceștia au impresionat publicul prezent cu cântece patriotice, recitări de poezii și intonarea imnului național. Atmosfera a fost încărcată de emoție și mândrie națională, iar participanții au răspuns cu entuziasm fiecărui moment artistic, subliniid importanța păstrării tradițiilor, spiritul de comunitate și identitate națională care îi leagă pe locuitorii acestei comune.

Sărbătoarea de la Fântânele, a demonstrat încă o dată că, comunitățile rurale știu să celebreze momente importante într-un mod autentic și plin de tradiție, aducând onoare istoriei și contribuției fiecărui individ la construirea unei societăți unite și prospere.

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.