Percheziții la contrabandiștii de țigări. Trei persoane au fost arestate

Trei persoane, între care și un cetățean ucrainean, au fost arestate de un judecător de la Tribunalul Suceava pentru o perioadă de 30 de zile. Cei trei sunt acuzați de contrabandă cu țigări. În același dosar o a patra persoană a fost pusă de asemenea sub acuzare și va fi cercetată sub control judiciar.

Pentru a documenta acest caz, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava au efectuat un număr de șase percheziții în cursul zilei de 1 decembrie. Cu acest prilej au fost găsite și confiscate 787.280 de țigarete de proveniență extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost descoperite și alte bunuri fără documente de proveniență, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic, purtând  mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava. Anchetatorii spun că gruparea funcționa din luna noiembrie a acestui an.

”Țigaretele ar fi fost transportate cu autovehicule, având locașuri special amenajate și depozitate, în imobile deținute de membrii grupului infracțional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locații, până la comercializarea către clienți din țară. La data de 1 decembrie, bărbații au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi deținut, în vederea comercializării, țigarete de contrabandă, de proveniență ucraineană”, se arată în comunicatul DIICOT Suceava.

Anchetatorii mai spun că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT, iar la acțiune au participat polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Procurorii mai spun că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.