Ştefan Rusu, cel mai titrat luptător român: Sper ca luptele din județul Suceava să se afirme printr-o mare perspectivă, printr-un mare talent. Eu spun că în județul Suceava, vor crește elemente pentru marele confruntări Europene, Mondiale și la Olimpiada

Ştefan Rusu, cel mai valoros luptător român din toate timpurile, fiind medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1980, cu argint la JO din 1976 şi bronz la ediţia din 1984 de la Los Angeles. Acestora li se adaugă cinci titluri europene şi două mondiale, plus numeroase alte distincţii, toate acestea ducând la includerea sa în „Hall Of Fame”-ul luptelor mondiale, distincţie primită în 2016, la Rio de Janeiro!

Ștefan Rusu, a fost prezent sâmbătă în comuna Ipotesti din județul Suceava, unde a a avut loc cu mândrie cea de-a VIII-a ediție a competiției “Memorial pentru Constantin Tăpîrjan”, subliniind importanța titlurilor sale pentru județul Suceava și a amintit cu mândrie colaborarea sa cu domnul Constantin Tăpîrjan. Acesta a menționat că județul și-a adus aminte de luptele greco-romane, prin inaugurarea unui memorial, care reprezintă un eveniment deosebit pentru toți practicanții și pasionații sportului de lupte. Competiția de sâmbătă de la Ipotești, a inclus categorii variate, începând de la trântele celor mici (6-9 ani) și continuând cu juniorii mici (9-11 ani), U13, U15 și U17. Cluburile sportive care au onorat evenimentul cu participarea lor au fost CS Zimbru Siret, CSM Suceava, LPS Suceava, CSS Rădăuți, CSM Rădăuți, ACS Școala de Lupte Stefan Rusu și Academia Sportivă Ghedeon Ipotești.

Într-o scurtă declarație, Ștefan Rusu a subliniat importanța evenimentului pentru județul Suceava și a amintit de legătura sa cu marele Constantin Tăpîrjan, evidențiind rolul acestuia în formarea marilor campioni olimpici precum Ilie Matei și Grigoraș Ion. Ștefan Rusu, a exprimat speranța că județul Suceava va continua să fie o sursă de talente pentru competițiile europene, mondiale și olimpice în viitor.

Ștefan Rusu, cel mai titrat luptător român al tuturor timpurilor, a declarat că: ,,Sunt bucovineana din Rădăuți, titlurile mele sunt foarte importante pentru județul Suceava, Campion European, Campion Mondial, Campion Olimpic, am fost coechipieri cu domnul Constantin Tăpîrjan. Astăzi, județul Suceava și-a amintit să facă un memorial la lupte greco – romane, care sunt invitați din toată zona Sucevei. Aș spune un singur cuvânt, acest nume Constantin Tăpîrjan, este legat de marii medaliați olimpici, Ilie Matei și Grigoraș Ion. Matei, olimpic medaliat la Los Angeles în 1984 fiind și eu în echipă cu el și Ion Grigoraș la olimpiada 1992 fiind medaliat cu bronz. Sper ca în continuare luptele din județul Suceava, să se afirme printr-o mare perspectivă, printr-un mare talent. Eu spun că în județul Suceava vor crește elemente pentru marele confruntări Europene, Mondiale și Olimpiada”.

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.