În România este epidemie de rujeolă, dar la Suceava nu s-a înregistrat vreun caz

În România a fost declarată epidemie de rujeolă de Ministerul Sănătății, asta după ce s-a constatat o „creșterea îngrijorătoare a cazurilor”. Ca o consecință s-a înregistrat un număr mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați. Potrivit datelor oficiale, sunt aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe ale țării. Din fericire, Suceava nu este printre aceste județe. Potrivit datelor furnizate de către directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, până în prezent nu este nici un caz de rujeolă în județ. Ultimul caz datează din luna august, la o persoană din Coșna.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar uneori evoluția este gravă și pot apărea complicații. „Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, se mai arată în comunicat.

În județul Suceava stocurile de vaccin împotriva rujeolei sunt semnificative, respectiv 5.791 de doze la DSP și 3.489 de doze la medici.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.