Pompierii au explicat de ce au închis trei cluburi din Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a transmis că în urma unor controale făcute recent prin Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul instituției la cluburi din Suceava au fost aplicate 3 amenzi de 100.000 lei fiecare, sancțiunile fiind însoțite de măsura de suspendare a activității pentru 60 de zile.

Este vorba de cluburi care nu respectau numărul maxim de persoane stabilit în autorizația de securitate la incendii.

”În zilele de 10 noiembrie și 1 decembrie a.c., în urma activităților amintite mai sus, efectuate la două cluburi din municipiul Suceava, au fost constatate mai multe nereguli. Astfel, în data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane, depășindu-se numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentației tehnice care a stat la baza eliberării autorizației de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane. De asemenea, în data de 1 decembrie, au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, 245 de persoane, depășindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentației tehnice care a stat la baza eliberării autorizației de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 149 de persoane.

Așadar, în interiorul unui club din Suceava, prin numărare, erau 245 de persoane, deși, conform documentației tehnice care a stat la baza eliberării autorizației de securitate la incendiu, era permis a accesul a doar 149 persoane.

 Așadar, aproape 100 de persoane în plus.

Închiderea temporară a cluburilor  a stârnit un val de reacții de nemulțumire, pompierii fiind acuzați că vor să închidă toate localurile de distracție a tinerilor din Suceava dar și de faptul că distrug economic mici afaceri din care trăiesc totuși oameni.

Pe de altă parte, după tragedia de la Colectiv, legislația a fost înăsprită și ar trebui respectată.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.