Direcția de Statistică Suceava a anunțat că a încetat complet activitatea

Salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică Suceava au anunțat că își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care luni, 11 decembrie, au întrerupt activitatea pe toata durata normală a zilei de muncă (8.00-16.30).

Această întrerupere a activității vine după 10 zile de proteste spontane

”Blocarea activității, pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate”, au anunțat protestatarii

”În decurs de 5 ani, un salariat cu vechime maximă din Direcția Județeană de Statistică Suceava avut o majorare salarială de 14 lei brut (7 lei net), timp în care rata inflației a depășit 40%”, se mai arată în comunicat.

Nu vom mai colecta și furniza date statistice din judeţul Suceava ! Nu vom asigura datele statistice necesare realizării Programului Statistic Naţional şi transmiterii la EUROSTAT!

Salariații mai multor instituții au protestat în ultima perioadă sau încă protestează. Unii și-au obținut o parte din drepturile invocate și au revenit la program normal.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.