Noul mers al trenurilor aduce mai multe trenuri InterCity dar unele sunt mai lente

De pe 10 decembrie a intrat în vigoare Noul Mers al Trenurilor. În noul plan de Mers al Trenurilor 2023-2024 circulă zilnic în medie 1100 trenuri operate de CFR Călători.

Pentru asigurarea și adaptarea traficului de călători la cerințele publicului călător s-au asigurat încă două relații noi pentru trenurile Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu. Au fost proiectate pentru circulația în acest mers de tren nou un număr de 16 trenuri IC

”Toate vagoanele din garniturile IC sunt modernizate și sunt dotate la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afișaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capăt al salonului. În aceste trenuri, călătorii beneficiază de internet în regim wi-fi, vagoanele având montat echipamentul adecvat și sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele”, precizează CFR Călători.

Dacă în comunicatul CFR Călători totul sună bine, realitatea este puțin diferită.

Cele mai multe trenuri InterCity pare a fi fost doar botezate cu acest rang pentru un preț mai mare. La timpii de mers sunt progrese mici ori în unele cazuri trenurile IC fac mai mult decât cele IR.

Pe ruta Suceava – București Nord, din 5 perechi de trenuri pe zi, una este InterCity iar patru sunt InterRegio.

Trenul IC 552 care pleacă din Suceava la primă oră a dimineții spre Capitală are din 10 Decembrie timpul de mers de 6 ore și 13 minute, adică 31 de minute în plus față de vechiul mers.

Perechea IC retur, cu plecare din București după-amiază, după ora 17.00, are un timp de parcurs de 6 ore, tot mai mare ca până pe 9 decembrie.

Pentru Botoșani îmbucurător este că revine trenul direct de noapte spre Capitală.

Spre Cluj  Napoca trenurile fac de la Suceava în jur de 6 ore și 45 de minute în timp ce spre Vatra Dornei în jur de 2 ore și jumătate.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.