Cel mai bun voleibalist din România este un sucevean

Un sucevean a fost desemnat cel mai bun voleibalist din România. Premiul i-a revenit lui Alexandru Rață, iar distincția i-a fost acordată în cadru festiv.

„Sunt foarte fericit pentru această distincție, care este rodul muncii mele și a oamenilor care m-au susținut. De asemenea, un rol important în ascensiunea mea l-a avut familia, care m-a sprijinit atât la bine, cât și la greu. Țin să mulțumesc antrenorului care m-a descoperit, Tudor Orășanu, care a tras de mine să rămân la volei și care face o treabă excepțională la Suceava. Transferul la Dej mi-a oferit posibilitatea de a debuta în primul eșalon la o vârstă fragedă, iar perioada petrecută la Galați, unde am avut șansa de a lucra cu cel mai bun staff din țară, condus de antrenorul echipei naționale, Sergiu Stancu, a făcut să devin jucătorul care sunt astăzi”, a declarat Alexandru Rață.

În vârstă de 23 de ani, sportivul sucevean a cucerit un nou titlu național cu Arcada Galați, a ajuns în sferturile de finală la Campionatul European cu echipa națională, rezultate care i-au permis să se transfere în străinătate, la formația Tectun Achel, din campionatul belgian. Alexandru Rață a jucat în ultimele trei sezoane la Arcada Galați, cu care a cucerit trei titluri de campion și o Cupă a României. El a fost format la echipa locală, LPS – CSS Suceava, de antrenorul Tudor Orășanu, cu care a colaborat ulterior și la seniori, la echipa Clubului Sportiv Municipal. În Divizia A1 a debutat la Unirea Dej, în sezonul 2019 / 2020.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.