Suceveni înșelați cu sume mari de bani prin metoda ”investițiilor”

Poliția Suceava atrage atenția că apar tot mai des cazuri de înșelăciuni cu prejudicii mari prin metoda investițiilor, acele anunțuri care circulă pe Facebook cu investiții de 1.250 de lei care se multiplică de câteva ori în 30 de zile.De la o sumă inițial mică, unii păcăliți au ajuns să fie înșelați cu sume mari de bani,

La data de 14.12.2023, Poliția mun. Fălticeni a fost sesizată direct de către un bărbat din comuna Vadu Moldovei cu privire la faptul că începând cu data de 07.09.2023, a fost înșelat de cu privire la o investiție către o societate energetică. Fiind audiată, persoana vătămată, a declarat faptul că în luna septembrie 2023, a văzut pe o rețea de socializare un anunț prin care se oferea oportunitatea investirii în acțiuni.Persoana vătămată a apelat numărul de telefon din anunț, ocazie cu care a discutat cu o persoană ce s-a recomandat a fi din cadrul societății energetice.

În timpul discuției telefonice, persoana vătămată a acceptat să învestească suma de 1.250 lei, motiv pentru care i-a comunicat acelei persoane, telefonic, datele înscrise pe cardul bancar precum și cele de pe cartea de identitate.În continuare, după ce i-a fost retrasă suma de 1.250 din contul bancar, persoana vătămată a fost contactată telefonic, de către o altă persoană, ce s-a recomandat a fi din partea societății energetice, acesta solicitându-i persoanei depunerea sumei de 2.500 lei la un ATM de monede virtuale, pentru a putea retrage câștigul inițial. Persoana vătămată s-a deplasat în municipiul Suceava și a depus la ATM suma de 2.500 lei.

La data de 11.12.2023, la solicitarea telefonică a unei alte persoane ce s-a recomandat reprezentant al societății energetice, persoana vătămată și-a deschis cont bancar separat, în cursul aceleiași zile fiind contactat telefonic de aceeași persoană ce i-a solicitat deschiderea contului, și permițând accesul acesteia la telefon, printr-o aplicație informatică.

La data de 14.12.2023, cu ocazia deplasării la sucursala bancară unde și-a deschis contul, persoana vătămată a aflat faptul că la data de 11.12.2023, a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.Conform extrasului de cont, în contul persoanei vătămate a fost virată la data de 11.12.2023 suma de 37.800  lei, la aceeași dată fiind și transferată aceeași sumă către alt cont.

Pe 11 decembrie, ”reprezentantul societății energetice” i-a solicitat bărbatului din Vadu Moldovei să efectueze mai multe acțiuni, respectiv fotografierea cărții de identitate, o fotografie de tip selfie și alte operațiuni, în timp ce aceasta prin intermediul unei aplicații informatice a efectuat acțiuni în telefonul persoanei vătămate.Practic, escrocul, având la dispoziție toate datele, a solicitat băncii la care acesta are cont deschis un credit online, funcție de veniturile sale.

Cei 37.800 de lei împrumutați cu toate datele victimei au ajuns așadar la escroci.

În total, bărbatul din Vadu Moldovei a suferit un prejudiciu de aproape 40.000 lei.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.