Copii din comuna Fântânele, cu colinda pe la mai multe instituții. Proiectul educațional „Daruri de suflet” la cea de-a X-a ediţie

Un grup de 30 de copii de la școlile din Bănești și Stamate, comuna Fântânele, au organizat și în acest an proiectul educațional „Daruri de suflet”, acțiunea fiind deja la al zecelea an consecutiv. Elevii, au mers marți cu colinda și cu jocul caprelor și al urșilor pe la mai multe instituții din județ. Prima oprire a fost la firma de pază NGGS, elevii au fost primiți cu căldură de către administratorul firmei și de către angajați. Copiii au prezentat un program artistic și au primit cadouri de Crăciun.

“Mulțumim elevilor si cadrelor didactice de la Scoala Mihai Eminescu Banesti pentru frumoasele colinde si urături. Pentru noi, este o mare bucurie că au putut ajunge în Suceava să aducă colindele și obiceiurile la sediul nostru dar si în instituţii reprezentative ale oraşului . Le dorim tuturor sărbători fericite şi fie ca în Noul An să fim sănătoşi,voioși, liniștiți sufleteste şi să avem credinţă în Dumnezeu. O să-i așteptăm în fiecare an! Multumim domnului primar Hij Sorin, profesor Mihai Silviu,coordonator Ionel Aghinitai și tuturor celor implicați.”, a postat pe rețeaua de socializare Facebook, administratorul firmei NGGS.

A urmat apoi Tipografia Celestin, unde copiii au avut posibilitatea de a vizita și a vedea cum funcționează o tipografie și ce tipuri de produse tipografice se pot realiza.

Grupul de copii a poposit apoi la Centrele pentru persoane cu probleme de la Mitocu Dragomirnei și Todirești. Aici copiii au dat pachete cu bunuri pe care le-au strâns cu ocazia acțiunii ”Cămara bunicii”, iar pe plan spiritual au oferit colinde și obiceiuri tradiționale de iarnă, urături și jocul măștilor. Beneficiarii centrului au fost încântați de spectacol și s-au bucurat de prezența copiilor.

Au urmat redacțiile ziarelor ”Monitorul de Suceava” și ”Crai Nou”, iar la final au mers la CSM Suceava, acolo unde o parte dintre elevi sunt legitimați la diferite secții.

Pe acest itinerariu, copiii au fost însoțiți și de Sorin Hîj, primarul comunei Fântânele, directoarea școlii Corina Balan și coordonatorul corului Ionel Aghiniței, dar și de profesori și părinți.

Proiectul „Daruri de suflet” este o inițiativă lăudabilă, care demonstrează că și copiii pot face o diferență în lume. Elevii de la școlile Bănești și Stamate din comuna Fântânele, sunt un exemplu de altruism și de generozitate, o inițiativă care merită să fie susținută și promovată, un exemplu de cum putem face lumea mai bună, prin acțiuni simple, dar sincere.

Foto

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.