SOCIAȚIA INSTITUTUL BUCOVINA ADUCE CADOURI ȘI SPIRITUL CRĂCIUNULUI, ÎN CASELE A PESTE 700 DE COPII CU O SITUAȚIE MATERIALĂ NEFAVORABILĂ DIN JUDEȚUL SUCEAVA

În perioada 1-15 decembrie 2023, Asociația Institutul Bucovina a desfășurat Campania „Cadoul din cutia de pantofi”, având drept scop colectarea de pachete frumos ambalate pentru a le oferi copiilor aflați în situații de dificultate un motiv de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cu bucurie și recunoștință, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a colectat un număr de peste 700 de pachete, fiecare reprezentând un gest de generozitate și bunăvoință. Aceste pachete vor aduce bucurie copiilor aflați în situații de dificultate sau vulnerabilitate, oferindu-le un motiv de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă. Vizitatori din toate colțurile județului Suceava au trecut pragul asociației noastre cu una sau mai multe cutii de pantofi împachetate în hârtie festivă. Acestea au conținut obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, dulciuri, jucării și rechizite, contribuind astfel la crearea unui cadou plin de speranță și căldură pentru cei aflați în nevoie.

Pe parcursul celor două săptămâni au fost colectate peste 700 de pachete, venind din partea mai multor colaboratori (EDU MAX Centru de Dezvoltare Personala împreună cu membrii săi, Asociația „Alex în țara minunilor”, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava) și a școlilor și liceelor din județ (Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Școala Gimnazială Bucșoaia – Structura Doroteia, Școala Gimnazială Siminicea, Școala Gimnazială Bosanci, Școala Primară Cumpărătura, Grădinița cu Program Normal Cumpărătura, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială Berchișești), care în fiecare an dau dovadă de o mobilizare extraordinară atât în rândul profesorilor, cât și al elevilor, care înțeleg deja cât de important este să dăruiești chiar și din puținul pe care îl ai.

Cele peste 700 de cadouri au fost distribuite în săptămâna 18-22 decembrie 2023 în cătunul Țâmpoceni din comuna Păltinoasa, în comunele Stulpicani, Ciprian Porumbescu, Cornu Luncii și Pătrăuți, cartierul Ițcani, orașele Suceava, Dolhasca, Rădăuți și Piatra Neamt. Acțiunile de distribuire a pachetelor au avut loc cu sprijinul IPJ Suceava – Postul de poliție comunal Păltinoasa, a membrilor Asociației Institutul Bucovina și a voluntarilor. Ne exprimăm, pe această cale, recunoștința față de voluntarii noștri, elevi și studenți, care au contribuit la verificarea, sortarea și distribuirea pachetelor, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Asociația Institutul Bucovina mulțumește tuturor celor care au participat la această campanie și au făcut posibilă strângerea a peste 700 de pachete. Gestul vostru de generozitate va aduce lumină și bucurie în inimile copiilor din comunitatea noastră, oferindu-le un Crăciun mai fericit și plin de speranță.

Asociația Institutul Bucovina desfășoară an de an campanii și proiecte menite să sprijine comunitatea, reușind în fiecare an să ofere ajutor mii de copiilor, tinerilor și adulților aflați în situații dificile. Campania „Cadoul din cutia de pantofi” a devenit deja o tradiție în ultimii ani, aducând bucurie în casele copiilor mai puțin norocoși și speranța că, chiar dacă provocările vieții cotidiene sunt persistente, Moș Crăciun îi va adăuga pe lista copiilor cuminți.

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.