Descinderi ale poliției la depozite de articole pirotehnice: Cantități depășite și acțiuni ilegale sancționate

Polițiștii de la Vatra Dornei au efectuat o descindere în ziua de 28 decembrie, în baza Planului de acțiune “PIROTEHIC”, la punctul de lucru al unei societăți din municipiul stațiune autorizată să dețină materiale pirotehnice. În urma inspecției, s-a constatat că societatea depășise cantitatea maximă autorizată pentru depozitare, cu 65,8 kilograme peste limita permisă de 100 de kilograme pentru articolele pirotehnice din categoria F1 și P1.

Polițiștii au întocmit dosar penal și au confiscat cele 65,8 kilograme în plus față de cât avea societatea voie să dețină.

Acțiunile poliției nu s-au oprit aici, deoarece și polițiștii din Gura Humorului și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au efectuat acțiuni similare pe 28 decembrie, confiscând aproximativ 50 de kilograme de materiale pirotehnice într-o intervenție coordonată.

A fost vorba de suceveni care vindeau materiale pirotehnice în magazine de comerț ori din portbagajul mașinilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a anunțat că în toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, iar polițiștii continuă cercetările.

Conform legii, comercianții de articole pirotehnice sunt obligați să depoziteze și să expună astfel de produse în mod corespunzător, respectând condițiile de siguranță și evitând expunerea la surse de căldură.

Limitările privind cantitatea depozitată sunt impuse pentru a preveni riscurile legate de manipularea sau depozitarea necorespunzătoare a acestor articole.

Pentru a asigura siguranța publică, polițiștii suceveni au reamintit și responsabilitatea comercianților în ceea ce privește vârsta minimă impusă de lege pentru achiziționarea și folosirea articolelor pirotehnice, respectiv 16 ani pentru categoria I și 18 ani pentru celelalte categorii.

În final, poliția a atras atenția asupra riscurilor pe care le implică utilizarea neadecvată a articolelor pirotehnice, atât pentru oameni, cât și pentru animalele domestice și sălbatice, subliniind că respectarea normelor de siguranță este esențială pentru evitarea evenimentelor tragice.

FOTO:

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.