Sute de credincioși au fost la slujba de Bobotează de la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

Sute de credincioși au fost prezenți sâmbătă la slujba de Bobotează oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu părinții și diaconii Catedralei Arhiepiscopale din Suceava. După Sfânta Liturghie, ÎPS Calinic a săvârșit Slujba Sfințirii Mari a apei (Agheasma Mare), după care credincioșii au fost binecuvântați prin stropire cu Agheasmă Mare și au primit pachete cu anaforă.

Pentru a se evita aglomerarea credincioșilor, au fost pregătite 10.000 de sticle, îmbuteliate în zilele de 5 și 6 ianuarie 2024 de fețe bisericești și tineri voluntari.

După sfințirea cea mare a apei, mai mulți voluntari au mers cu cărucioarele prin mulțimea de credincioși, iar aceștia au luat Agheasma Mare. Pe scena amenajată în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” au fost așezate și mai multe butoaie cu Agheasmă Mare, din care unii credincioși au putut să-și ia singuri apă sfințită, în recipientele aduse de acasă. Lângă scenă au fost puse mai multe coșuri de nuiele în care se aflau sticle cu Agheasmă Mare. Oamenii au putut să ia chiar mai multe sticle, și pentru cei care din anumite motive nu au ajuns la biserică.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.