Un vitezoman urmărit de polițiști în noapte și prins cu ajutorul unui dispozitiv cu țepi

Un vitezoman a gonit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe șoselele din județ, iar pentru prinderea lui polițiștii au folosit un dispozitiv cu țepi de tipul ”Spike”. Urmărirea a început la Marginea, în momentul în care șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, care au plecat după el. Cum fugarul avea o mașină cu motor puternic, polițiștii nu l-au putut ajunge, așa că au apelat la un alt echipaj. Cele două echipaje au ținut legătura mereu, iar când fugarul a ajuns la Vicovu de Jos pe carosabil era deja montat dispozitivul cu țepi. Mașina a putut fi astfel oprită, iar șoferul a fost încătușat. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au aflat că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din Straja, care nu a putut explica de ce a fugit: nu era băut, nu consumase substanțe interzise, iar toate actele personale și ale mașinii erau în regulă. Pentru abaterile la regimul rutier din timpul urmăririi s-a ales cu amenzi în valoare de aproape 6.000 de lei, iar în plus i s-a ridicat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 210 zile.

”Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.