Intervenție a pompierilor la -18 grade la o casă care ardea, în satul Nisipitu

Marți seară, în jurul orei 20.55, pompierii militari suceveni au fost alertați cu privire la un incendiu izbucnit în satul Nisipitu, comuna Ulma.

  Pompierii militari de la subunitățile din Vicovu de Sus, Siret și Rădăuți au intervenit la fața locului cu patru autospeciale de intervenție, o autoșenilată, o ambulanță SMURD și trei motopompe.

La sosirea echipajelor de pompieri ardeau generalizat casa de locuit și o parte dintre construcțiile anexe, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Misiunea pompierilor a fost grea din multiple motive, cantitatea mare de material lemnos care ardea, zona montană, izolată în care se afla gospodăria, greu accesibilă mijloacelor de transport, și temperaturile extreme la care s-a desfășurat misiunea de stingere, până la -18 grade Celsius.

Pompierii au lichidat focul în jurul orei 4.50 dimineață.

Din păcate, încă o familie a rămas fără acoperiș deasupra capului în plin ger.

Pompierii transmit că au ars casa de locuit și anexele gospodărești, construcții din lemn, cu învelitoare din tablă și azbociment, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au mai ars bunurile din interiorul construcțiilor, precum și documente personale.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de  coșul de fum neizolat ori amplasat necorespunzător față de materialele combustibile”, a transmis maiorul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Pompierii au salvat trei construcții anexe, tot din lemn, aflate în apropierea focarului.

FOTO:

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.