Festivalul Literar „Mihai Eminescu” se va derula în trei localități

Ajuns la ediția a 33-a, Festivalul Literar „Mihai Eminescu” se va desfășura în zilele de 15 și 16 ianuarie 2024, la Suceava, Putna, Călinești-Cuparencu.

Luni, 15 ianuarie, de la ora 9:00 vor avea loc depuneri de coroane de flori și jerbe la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava (lângă Biserica „Sf. Nicolae”). Tot aici vor fi scurte discursuri, și un program artistic. Organizatorii și invitații vor pleca apoi către Călinești-Cuparencu, unde vor fi depuse coroane de flori și jerbe la statuia lui Mihai Eminescu din incinta
punctului muzeal din curtea bisericii, iar la final o slujbă de pomenire a familiei Eminovici.

Evenimentele se vor încheia la Mănăstirea Putna, unde sunt programate depuneri de coroane de flori și jerbe la statuia poetului Mihai Eminescu din incinta Mănăstirii Putna, iar apoi vor fi acordate cele două mari premii ale Festivalului Literar „Mihai Eminescu”. Marele Premiu „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană se va acorda scriitorului prof. univ. dr. Constantin Cubleșan, din Cluj, pentru volumul „Defăimarea lui Eminescu”, și Marele Premiu „Aristocrat al Scrisului Bucovinean” se va acorda scriitorului, istoricului literar, prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru, din Timișoara.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

One comment

  1. : revista floare albastra= blue: moment eminescu____ 15 ianuarie 2024__ team ” a.I. si poesia”____

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.